Echipa publicației este de părere că Facebook a transformat lumea într-una „mult mai urâtă, mai lipsită de inteligență, a făcut-o să fie mai rea în feluri evidente” și că este un site „groaznic”.

Zuckerberg a fost criticat pentru că a mințit cu privire la poziționarea companiei față de răspândirea fake news, dar și pentru că a promovat „idioțenii virale” în lumea social media.

Mai mult, jurnaliștii l-au ridiculizat și pentru încercarea de a poziționa compania drept un lider în domeniul realității virtuale, prin schimbarea numelui grupului în Meta și concentrarea pe conceptul de metavers. Aceștia nu sunt singurii care au avut o astfel de reacție, pentru că propunerea lui Zuckerberg a fost foarte criticată în online. Chiar și Elon Musk a respins ideea, argumentând că nu vede marea masă de oameni dispusă să-și petreacă întreaga zi în fața unui ecran, fără să vrea să părăsească acest univers virtual.

La nivel general, anul 2021 a fost marcat de critici dure la adresa lui Zuckerberg și a companiei Facebook, dar și de acuzații grave referitoare la protejarea datelor utilizatorilor, a intereselor lor în fața celor financiare. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: