1. Nu uita să plasezi comanda

Poate ți se pare ciudat, însă de multe ori se întâmplă ca oamenii să adauge în coș articolele dorite și să uite să apese butonul de comandă. Așadar, după ce ai selectat toate materialele în cantitățile necesare, asigură-te că ai plasat comanda și că ai primit pe e-mail sau pe telefon confirmarea acesteia. Desigur, fii foarte atent atunci când introduci adresa de livrare și numărul de telefon. 

2. Nu uita data livrării

Magazinul de la care ai comandat materialele îți va comunica data la care comanda va fi livrată la adresa stabilită. Trebuie neapărat să te afli la locul respectiv atunci când primești produsele și să poți descărca singur sau să ai ajutoare care să te ajute la descărcat. Poți să suni cu o zi înainte și să confirmi din nou ziua de livrare și intervalul orar în care să aștepți produsele.

3. Pregătește locul de depozitare 

Odată ce ai primit materialele, acestea trebuie păstrate într-un loc ferit de ploaie, zăpadă, razele puternice ale soarelui și ochii curioși ai hoților. Astfel, înainte de a intra în posesia produselor, fii sigur că ai un loc adecvat în care să depozitezi articolele până când acestea vor fi folosite la proiectul de construcții.

4. Fă-ți un inventar

Pe măsură ce comanzi materiale, notează-ți undeva tipul și cantitatea fiecărui produs pe care l-ai cumpărat. Astfel, vei ține evidența articolelor pe care le ai, vei ști dacă e nevoie să mai comanzi dintr-un anume material și vei evita surplusul. Consultă inventarul ori de câte ori ai vreo nelămurire în legătură cu stocul.

5. Fii atent la cantitatea comandată

Comandă materialele în cantitățile necesare. De fapt, este recomandat să cumperi puțin mai mult decât ai nevoie, în cazul în care va trebui să faci completări, greșești o parte a proiectului sau intervin modificări neașteptate. Însă niciodată nu achiziționa o cantitate mai mică de produs și nici una mult mai mare. În cazul în care nu poți estima exact cantitatea de comandat, asigura-te ca magazinul online acceptă retur produsele comandate și în ce condiții.

Acum că știi care sunt situațiile de care să te ferești atunci când achiziționezi materiale de construcții online, tot procesul va decurge repede și fără obstacole, iar tu te vei bucura de rezultatele dorite într-un timp scurt.