Conceptul de open space îți oferă mai multă flexibilitate, senzația de libertate și te poate face să fii mai creativ. De cele mai multe ori, acest concept este prima opțiune de luat în calcul, atunci când vrei să te bucuri de mai mult spațiu în locuință. 

 

Însă, pentru a amenaja un living open space cât mai aerisit, trebuie să fii dispus să faci anumite schimbări și să ții cont de anumite reguli, atunci când alegi mobilierul, dar și atunci când îl instalezi. Așa că, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, pe care le poți pune în aplicare, dacă dorești să amenajezi un living de tip open space!

Alege piese de mobilier multifuncționale

Pentru a evita senzația de aglomerare într-un living open space, este important să optezi pentru piese de mobilier multifuncționale, care pot fi mutate cu ușurință dintr-un loc în altul. 

De exemplu, în locul unei canapele clasice, poți opta pentru una modulară, iar astfel poți transforma unul dintre elemente în taburet, în măsuță de cafea, sau într-un suport de picioare. 

Totuși, pentru o delimitare cât mai clară a spațiului din living, îți recomandăm să instalezi canapeaua pe una din laturile lungi ale încăperii, astfel încât în fața canapelei să poți poziționa o comodă pentru televizor.

Multifuncționalitatea este un aspect esențial, care te ajută să obții un spațiu cât mai aerisit, într-un living de tip open space. Iar pentru a obține același efect și pentru a evita aglomerarea, îți recomandăm să alegi piese de mobilier cât mai „suple”, care să nu îți ocupe foarte mult spațiu. Așa că, în locul fotoliilor masive, poți opta pentru niște scaune elegante, cu un design modern, cum sunt cele din colecția Nordashop de scaune pentru living.

Creează un joc de forme și înălțimi 

Uneori, când ai la dispoziție un spațiu generos, ai tendința de a ocupa un perete întreg cu un dulap masiv, în care depozitezi toate lucrurile de care ai nevoie. Însă, dacă îți dorești un living open space aerisit, ar trebui să eviți o astfel de amenajare, în care un dulap kilometric ocupă tot spațiul, iar celelalte piese sunt aliniate banal în fața lui. 

Încearcă să creezi un joc de forme și înălțimi pentru obiectele de mobilier, astfel încât să obții spații de depozitare ascunse în mai multe locuri. Secretul este acela de a crea cât multe spații de depozitare, care să nu fie la vedere. De exemplu, poți lua în calcul lada de sub canapea, sau poți utiliza un coș din ratan – atât ca obiect de decor, cât și ca spațiu de depozitare.

Planifică traseele de circulație

Într-un living open space este necesar să așezi mobilierul după o strategie funcțională, astfel încât să nu blochezi traseele de circulație. De exemplu, dacă poziționezi un dulap masiv lângă o canapea de dimensiuni mari, fluxul va fi îngreunat, iar atmosfera va părea încărcată. 

Ține cont de poziția ușilor și gândește-te cum poți ajunge mai ușor dintr-un punct în altul. De asemenea, este important să te asiguri că nu există piese de mobilier de mari dimensiuni care să îngusteze zonele de circulație.

Cum separi bucătăria de living

Într-un living open space există mai multe metode prin care poți separa bucătăria de zona de relaxare. De exemplu, poți amplasa o măsuță de bar, între cele două compartimente. Însă, poți să instalezi și o insulă – care să aibă pe o parte cele necesare pentru spațiul de gătit, și pe partea dinspre living, poți amenaja un spațiu pentru servirea mesei.  

De asemenea, poți lua în calcul separarea celor două spații și cu ajutorul unui corp de bibliotecă. Însă, ar fi indicat să optezi pentru una cu dimensiuni modeste, pentru a evita aglomerarea spațiului. Cu ajutorul unei biblioteci vrei crea un separeu și vei avea, de asemenea, și un spațiu de depozitare pentru cărți, obiecte decorative sau alte amintiri din vacanțe.

În concluzie, amenajarea unui living open space poate fi realizată cu succes, dacă respecți anumite reguli și principii de design în ceea ce privește aranjarea pieselor de mobilier, astfel încât la final să te bucuri de un spațiu confortabil și de o atmosferă relaxantă.

Share articol: