Un artist italian a reușit să vândă o operă de artă, „o sculptură imaterială” realizată din...nimic cu fabuloasa sumă de 15.000 de euro. Luna trecută, artistul Salvatore Garau

Pentru el, lucrarea numită „Io Sono” („Eu sunt”) își ia esența tocmai din „invizibilul” din care este alcătuită: „Golul este nici mai mult, nici mai puțin, decât un spațiu plin de energie și dacă nu mai rămâne nimic, potrivit unui principiu al lui Heisenberg, acel nimic are o greutate proprie”, a precizat sculptorul. „Așadar, are o energie condensată și transformată în particule”.

Lucrarea „Io Sono” a fost scoasă la licitație în luna mai, iar valoarea de plecare era undeva între 6000 și 9000 de euro. Prețul final a crescut pe fondul concurenței între cei care au licitat pentru a-și adjudeca sculptura.

Cumpărătorul a plecat acasă cu un certificat de autenticitate și cu un set de instrucțiuni: lucrarea trebuie expusă într-o locuință privată, acolo unde să aibă suficient spațiu, fără să fie obstrucționată, spune autorul.

„Când decid să expun o lucrare într-un anumit spațiu, acel spațiu conține o anumită cantitate și densitate de gânduri, emoții, creând o sculptură care, din punctul meu de vedere. poate lua forme variate”, a mai explicat Garau. 

____________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: