Tânărul susține că a fost arestat abuziv, după ce Apple a folosit un soft de recunoaștere facială în magazinele sale Apple Stores. Astfel, el a fost identificat, în mod eronat, drept autorul mai multor furturi.

Fotografia care l-ar surprinde pe student în timp ce fura produse dintr-un Apple Store nu îl infățișează de fapt pe acesta, susține Ousmane.

De altfel, procurorii din New York și Boston și-au restras deja acuzațiile la adresa lui, iar procesul este încă pe rol doar în New Jersey.

Tânărul a ajuns să fie arestat și acuzat pe nedrept din cauza sistemului de recunoaștere facială folosit în Apple Store, pentru a preveni infracțiunile.

Acesta este și motivul pentru care studentu a dat în judecată compania, cerând daune uriașe, de 1 miliard de dolari, scrie The Verge.

Apple susține însă că nu folosește recunoașterea facială în magazinele sale, iar confuzia ar fi pornit de la o firmă de securitate cu care colaborează, Security Industry Specialists, care ar fi folosit această tehnologie pentru a căuta hoțul.

Ousmane susține că Apple i-a provocat traume emoționale puternice, el fiind arestat de polițiști la ora 4 dimineața și în urma reținerii sale nu a mai putut merge la cursuri, nici la un examen pe care urma să îl susțină.