Celebrul Microsoft Kinect este universal recunoscut pentru faptul ca trasforma miscarile mainilor sau intregului corp in miscari in lumea virtuala, in jocurile video mai exact. Mai nou, acelasi dispozitiv poate fi folosit pe post de traducator intre un surdomut si cineva care nu stie limbajul acestora.

Totul este posibil cu un senzor care "traduce" in timp real limbajul semnelor in texte, asa cum poate traduce texte in semne care pot fi "citite" de surdomuti. Kinect Sign Language Translator este rezultatul colaborarii dintre Academia de Stiinte a Chinei, Universitatea din Beijing si Divizia de Cercetare a Microsoft din Asia.

Senzorul este un prototip, dar cercetatorii sunt increzatori in dezvoltarea acestuia pentru a deveni un mediu de comunicare cu oamenii cu dizabilitati audioverbale. Microsoft a dezvaluit noul sau senzor de joc Kinect cu ocazia prezentarii consolei Xbox One in luna iunie a acestui an. Senzorul se va vinde impreuna cu consola incepand cu 22 noiembrie in intreaga Europa.