Pe blogul oficial al celei mai noi console Microsoft a aparut un anunt care arata ca, pana la urma, consumatorii au ultimul cuvant. Anuntul, semnat de Don Mattrick, presedintele diviziei Interactive Entertainment Busines a Microsoft, pare a fi un pas inapoi, chiar daca are mai multa politete decat unii fan ar putea accepta.

"Vreau sa ma folosesc de aceasta oportunitate pentru a va spune ca mesajele voastre ne-au ajutat in a da o fata noua viitorului consolei Xbox One."

Mattrick continua sa-si scrie mesajul folosindu-se de "manusi de catifea" subliniind faptul ca noul dispozitiv nu trebuie sa fie conectat online non-stop si ca nu va exista limitare in folosirea si imprumutarea jocurilor, asa cum se intampla cu preceendul, Xbox 360. Felul in care a fost primit mesajul a fost considerat "euforic" de catre presa de profil, postarea acestuia pe Facebook reusind sa stranga peste 75.000 de like-uri.

Miscarea este cu atat mai surprinzatoare cu cat, la conferinta E3, Sony s-a "laudat" ca noul gadget, PlayStation 4, permite imprumutarea online a jocurilor. 499 de dolari costa Xbox One, cu 100 de dolari mai mult decat PS 4, ceea ce specialistii in domeniu considera ca este un (alt) pas gresit.