Sediul Microsoft din Richmond va fi scena perfecta pentru lansarea Xbox 720, noua consola a companiei fondata de Bill Gates. Modelul anterior, Xbox 360, a aparut in 2005, vanzarile sale pana acum ridicandu-se la 76 de milioane de unitati.

Ce ar trebui sa aiba in plus noul model despre care unii spun ca s-ar numi Durango sau Infinity?

Specificatii
Se speculeaza faptul ca Xbox 720 va avea un procesor eight-core X86 CPU la 1,6 GHz, un hard-disk de 500 de GB si cititor Blu-ray. Multi spun ca specificatiile nu difera prea mult de cele ale PlayStation 4.

Kinect 2.0
Noua versiune Kinect va fi inclusa in Xbox 720 si va avea o camera mai buna pentru recunoasterea faciala si "urmarirea" a patru jucatori in acelasi timp. Prima versiune Kinect s-a vandut in "doar" 20 de milioane de unitati.

Conectabilitate
Xbox 720 va functiona doar online, iar abonarea contracost la serviciul Live merita tot efortul. In oferta nu vor fi doar jocuri, mai marii Microsoft anuntand o bogata ofera de programe TV si continut de divertisment.

Jocuri
Primele jocuri create special pentru noua consola a celor de la Microsoft vor fi Project Gotham Racing 5, Forza Motorports 5, Halo 5 si Fable 4. Activision anunta si ei un joc special pentru Xbox 720, Call of Duty Ghosts.

Data lansarii
Se asteapta ca noul Xbox sa nu iasa pe piata mai devreme de luna noiembrie a acestui an, Microsoft oferind-o la doua preturi. 499 de dolari este cel standard, in timp ce 299 de dolari vor plati cei care isi fac abonament la Xbox Live pe 24 de luni. Consola "va fura startul" avand in vedere ca PlayStation 4 nu va fi in magazine pana la jumatatea lunii decembrie.