Noul Xbox One, anuntat de Microsoft, va fi pe piata in noiembrie, la pretul de 499 dolari in SUA sau 499 euro in Europa. In schimbul acestei sume, cumparatorul primeste o consola noua, un controller wireless, un nou Kinect si o perioada de 14 zile de gratuitate la Xbox Live Gold.

In plus, gamerii care precomanda Ryse: Son of Rome, Forza Motorsport 5, Kinect Sports Rivals si Dead Rising 3 vor avea acces la un continut bonus, precum harti multiplayer sau feature-uri noi la jocuri.

La lansare, Microsoft va prezenta kituri Xbox One Play& Charge dar si Xbox One Char Headset, care e legat la controller. Acestea vor putea fi cumparate separat.

Spre deosebire PlayStation 4 de la Sony, care pune accent pe jocuri video, Microsoft a cautat sa "monopolizeze sufrageria" cu Xbox One, anuntand numeroase facilitati TV si de continut media, inclusiv producţii de film si televiziune distribuite in exclusivitate. Si utilizatorii de PS4 vor avea, insa, astfel de continut exclusiv.

Xbox One si-a facut aparitia pe 22 mai. Nu e o consola ca oricare alta, ci un gadget adaptabil, care iti ofera jocuri, muzica, filme, Internet si TV. Practic, ea ar vrea sa inlocuiasca toate aparatele de divertisment de la tine din casa. Prin comenzi vocale, poti comuta instant intre un joc video, un canal TV, o melodie sau o pagina de Internet.

Mai multe informatii despre Xbox One.