Update 17 august

Potrivit unui raport publicat recent de Economic Daily News din Taiwan, urmașul lui iPhone X și modelul mai mare, iPhone X Plus, vor fi amândouă compatibile cu Apple Pencil.

Stiloul va putea fi folosit numai pe cele două modele cu ecran OLED, nu și pe cel ieftin, care va avea ecran LCD.

Apple Pencil a fost lansat în noiembrie 2015, cu iPad Pro și de atunci poate fi folosit pentru toate modelele de tablete iPad Pro, iar recent și la gadgeturile mai ieftine, cum este a șasea generație de iPad, cu ecran de 9,7 inci.

Dacă aceste zvonuri se vor confirma, atunci vom vedea primele modele de iPhone care vor avea Apple Pencil.

Rămâne de văzut și dacă Apple va lansa un stilou mai mic pentru iPhone, fiindcă actualul model este prea mare pentru un telefon și nu a mai primit un update de trei ani.

Update 30 iulie

Benjamin Geskin a publicat pe contul său de Twitter imagini cu prototipuri ale modelelor iPhone X Plus și iPhone 9. Este vorba de telefoanele care vor avea ecran de 6,5 inci, respectiv 6,1 inci.

Unități dummy (care nu sunt funcționale) de acest fel apar online în fiecare an, cu câteva luni înainte de lansarea oficială.

Aparatele sunt realizate de obicei după schițe furnizate de fabricile din China, care asigură componentele pentru iPhone, prin urmare ca design sunt foarte aproape de modelul real, dacă nu chiar identice.

Trebuie să atragem atenția asupra unui detaliu interesant: in aceste poze, iPhone X Plus nu are cameră foto triplă, ci una duală, la fel ca iPhone X. Prin urmare, este posibil să vedem camera triplă pe un iPhone abia anul viitor.

Modelul mai ieftin din acest an, care va avea ecran LCD de 6,1 inci, va avea margini ceva mai groase și cameră foto simplă pe spate. Se va numi probabil iPhone 9, fiind considerat succesorul lui iPhon 9, deși va avea multe specificații de la iPhone X, inclusiv aspectul.

Prețurile pentru noile modele de iPhone din acest an vor fi: 700-800 dolari pentru iPhone cu ecran LCD, 899 dolari pentru noua generație de iPhone X și peste 999 dolari pentru iPhone X Plus.


Conform informațiilor disponibile până în acest moment, Apple la lansa un succesor al iPhone 8, care se va numi probabil iPhone 9, dar și două versiuni ale noului iPhone X.

Astfel, vom vedea un iPhone X cu ecran OLED de 5.8 inci și unul mult mai mare, care se va numi probabil iPhone X Plus și va avea un ecran de 6,5 inci. Ambele vor avea ecran OLED, în timp ce iPhone 9 va avea ecran LCD și va fi cel mai ieftin dintre cele trei modele.

Toatele cele trei modele vor avea însă un design similar cu actualul iPhone X, inclusiv ecranul cu „breton”, scriu cei de la Phone Arena.

Iată informații detaliate despre specificațiile noilor modele:

Procesor A12

Noile modele de iPhone vor avea un nou procesor, de 7nm, care va fi produs tot de compania TSMC, care a fabricat și modelul A11.

Noua tehnologie va îmbunătăți viteza procesorului cu până la 20% și va reduce consumul de energie cu 40%. Astfel, telefonul va fi mai rapid și va consuma mult mai puțină baterie, un detaliu deosebit de important.

Încărcare rapidă

Noile modele vor beneficia de o încărcare mai rapidă, iar Apple ar putea include și un adaptor de 18W în cutie, alături de iPhone.

Astfel, vestea bună este că accesoriile pentru încprcare rapidă vor fi incluse, nu se vor mai vinde separat, ca anul trecut, când utilizatorii de iPhone au fost nevoiți să mai plătească 49 de dolari pentru încărcător și 25 de dolari pentru cablu.

Un încărcator de 18W este un upgrade important față de banalul accesoriu de 5W, care vine în prezent cvu iPhone X.

Două cartele SIM

Anul acesta am putea vedea primul model de iPhone compatibil cu două cartele SIM. Este vorba probabil de versiunea mai mare, iPhone X Plus, care va fi dual-SIM.

Memorie 4GB de RAM

iPhone X și X Plus vor avea probabil 4GB de RAM, o schimbare importantă, având în vedere că actualul iPhone X are doar 3GB.

Sistem iOS 12

Toate cele trei modele de iPhone vor avea noul sistem de operare, iOS 12, aflat acum în faza de testare beta. Noul sistem va aduce îmbunătățiri la nivelul notificărilor, dar și pentru asistenta digitală Siri și Memoji.

Cameră foto triplă pe spate

Unul dintre cele mai interesante zvonuri vorbește despre o premieră mult așteptată de fanii Apple: primul iPhone cu cameră foto triplă.

Specificația s-ar putea regăsi pe modelul mai mare, iPhone X Plus, în timp ce noul iPhone X va avea probabil cameră duală, iar iPhone 9 o singură cameră.

Astfel, Apple ar putea urma exemplu Huawei, primul producător care a lansat un smartphone cu cameră triplă. Astfel, Apple va introduce și un senzor monocrom, care va permite realizarea de fotografii foarte bune chiar și pe lumină slabă.

Există însă și informații potrivit cărora primul iPhone cu cameră triplă va fi lansat abia anul viitor.