Telefonul, produs de compania Essential a lui Andy Rubin, a atras atentia expertilor inca de cand a fost anuntat. Multi au considerat ca vanzarile vor merge destul de bine, mai ales ca telefonul vine cu mai multe inovatii in domeniu.

Acest smartphone are un design mai neobisnuit. Ecranul edge-to-edge are 5,71 inch si practic inconjoara micuta camera frontala a telefonului.

Telefonul este facut din titaniu, nu din aluminiu, astfel incat este mult mai rezistent la socuri si nu se sparge daca este scapat pe jos.

Totodata, Essential Phone PH-1 este un telefon modular, astfel incat utilizatorul poate adauga sau elimina diferite accesorii, printre care si o camera care poate filma la o rezolutie 4K si fotografiaza la 360 grade.

Telefonul are camera principala duala de 13MP si o camera frontala de 8MP. Memoria interna este de 128GB, procesorul Qualcomm Snapdragon 835, iar bateria destul de buna - 3.040 mAh.

Acest smartphone a fost lansat pe piata cu intarziere si costa 700 de dolari. Deocamdata telefonul poate fi cumparat doar in Statele Unite, la un singur reseller, Sprint.

Poate de aceea nici vanzarile nu merge prea bine. Dupa o luna de la punerea in vanzare, s-au cumparat numai 5.000 de unitati, scrie GMS Arena.

Prin urmare, compania lui Rubin trebuie sa regandeasca radical strategia, pentru ca in aceasta perioada au fost lansate foarte multe telefoane concurente cu Essential Phone si altele urmeaza sa fie prezentate in curand.