UPDATE

Un cititor, Andrei Alexandru, a gasit o reducere hilara la biciclete. Faceti comparatia intre pretul taiat si cel normal:


Un alt cititor ne-a trimis cateva capturi de ecran. Voia sa isi cumpere o placa video si un procesor pe care le-a urmarit de mult timp. Iata "reducerile":


Tocmai am trecut de jumatatea zilei si deja putem trage primele concluzii. Early Black Friday a inceput inca de la ora 22. Aproape de miezul noptii, mai toate site-urile aveau probleme, iar unele dintre ele au ramas picate pana tarziu spre dimineata. Au fost insa si exceptii, iar asta nu poate decat sa ne bucure. Unii dintre retaileri s-au pregatit din timp pentru un eventual downtime si au mers pe mana comenzilor telefonice.

Noaptea tarziu, am vazut doar rar cate un produs pe care scria “EPUIZAT”, iar lucrurile incepusera sa se linisteasca. Am avut timp sa analizam mai bine si cateva oferte. Si am avut si surprize neplacute, produse al caror pret fusese ridicat pentru a fi redus de Black Friday.

SPUNE-NE CE OFERTE MINCINOASE AI GASIT! Ai si printscreen-uri? Intra pe Facebook si spune de ce “oferte” trebuie sa ne ferim!

Nebunia a inceput odata cu ora 6 dimineata, cand oferta eMag a devenit activ. Ofertele-bomba s-au epuizat in mai putin de 5 minute. Intre timp, oamenii incepusera sa se stranga la cozi si in fata magazinelor, fara a crea nebunia tipic americana. Totusi, ramane impresia ca oamenii nu s-au mai inghesuit la oferte la fel ca anul trecut si prefera sa astepte data de 29 noiembrie, cand are loc adevaratul Black Friday.

Oamenii din domeniu spun ca peste 5 milioane de romani vor fi vineri in magazine sau pe internet ca sa caute produsul visat la cel mai mic pret posibil in 2013. Ii asteapta zeci de depozite pline pana aproape de refuz, adica sute de mii de metri cubi de marfuri. Mii de camioane si mii de angajati care vor lucra non-stop in urmatoarea perioada.

Ti se pare ca primul Black Friday din 2013 te-a prins nepregatit, sau inca esti nehotarat? Uite cum te feresti de ofertele false si ce trebuie sa eviti pe 29 noiembrie, la adevaratul Black Friday.