LIVE TEXT Lansare Samsung Galaxy S10, 20 februarie, San Francisco - Galaxy Unpacked:

Alături de cele trei modele de smartphone, Galaxy S10, S10+ și S10e, Samsung a prezentat și telefonul pliabil Galaxy Fold, dar și primul smartphone cu tehnologie 5G, Galaxy S10 5G.

Tot acum au fost prezentate noile căști wireless Galaxy Buds, dar și ceasurile inteligente Galaxy Active și Galaxy Fit. Precomenzile au început deja. Citește AICI cât costă telefoanele în România.

ora 22.15

Este prezentată conexiunea viitorului - tehnologia 5G. Conexiunea 5G va fi mult mai rapidă decât 4G, poate fi folosită pentru cloud gaming și mașini autonome.

Galaxy S10 5G este primul telefon care va avea tehnologie 5G. Telefonul are cel mai mare ecran (6,7 inci) și cea mai puternică baterie de pe un model Galaxy.

De asemenea, este prevăzut cu patru camere foto pe spate. Pentru moment, Galaxy S10 5G va fi disponibil exclusiv la Verizon, în SUA, unde există deja o rețea funcțională 5G.

ora 22.07: 

Sunt prezentate noile modele de smartwatch - Galaxy Active și Galaxy Fit. Modelul Active poate fi purtat și atunci când înoți, pentru că este rezistent la apă. Este ușor și comod și oferă o experiență premium.

Galaxy Fit este mai ușor, rezistent la apă și conceput special pentru cei interesați de monitorizarea sănătății și activității fizice.

Cele două ceasuri inteligente pot fi folosite și pentru monitorizarea calității somnului, monitorizarea stresului și monitorizarea pulsului.

Ceasurile pot fi încărcate wireless prin intermediul telefonului. Galaxy Active costă 199 dolari, iar Galaxy Fit costă 99 dolari.

ora 22.00:

Samsung a lansat trei modele diferite: Galaxy S10, S10+ și S10e - care are dimensiuni mai compacte. Galaxy S10 are ecran de 6,1 inci și cameră triplă, S10+ are ecran de 6,4 inci, cameră triplă pe spate și cameră duală frontală, iar s10e are ecran de 5,8 inci.

Sunt prezentate și noile căști Samsung Galaxy Buds. Mai mici, mai compacte și mai confortabile decât versiunea anterioară. De asemenea, au două microfoane integrate și pot fi controale prin asistentul virtual Bixby. 

Căștile au și încărcare wireless, pot fi încărcate inclusiv prin telefon. Vor fi disponibile de pe 8 martie, când vor ajunge în magazine și noile modele de smartphone din gama Galaxy S10.

ora 21.35

Galaxy S10 Plus are 12GB de RAM și 1TB spațiu de stocare, dar și un slot pentru card microSD, astfel încât spațiul se poate extinde până la 1,5TB.

Procesorul este cu 26% mai rapid ca la modelul anterior. De asemenea, bateria este cu 25% mai bună ca la modelul de anul trecut. Telefonul are încărcare wireless rapidă și poate încărca și alte dispozitive.

Sunt prezentate îmbunătățirile aduse noului model. Samsung Galaxy S10. Este primul telefon care poate filma video in HDR10+.

De asemenea, clipurile filmate pot fi editate direct de pe telefon, cu ajutorul softului Adobe Premiere Rush CC. În acest fel, înregistrările video nu mai trebuie transferate pe un PC pentru editare.

Camera frontală este duală, îmbunătățită mai ales la nivel de focus. Camerele frontale pot filma la rezoluție FullHD.

De asemenea, telefonul are un nou mod foto: Instagram mode. În acest fel, fanii care folosesc Instagram Stories pot folosi diferite filtre și stickere, pentru a posta pozele selfie făcute direct în aplicație.

ora 21.25:

DJ Koh, CEO Samsung, prezintă noua gamă Galaxy S10, primul model care este arătat pe scenă fiind Galaxy S10+. Galaxy S10 se remarcă printr-un ecran deosebit, care acoperă complet telefonul.

Senzorii și camera frontală sunt integrați în display. Orificiul pentru camera foto a fost realizat cu un laser de ultimă generație.

Noul tip de ecran OLED se numește Infinity-O. Galaxy S10 este primul telefon cu senzor de amprentă ultrasonic integrat în ecran. Pentru recunoaștere, trebuie doar să pui degetul pe ecran. Funcționează perfect în orice condiții de lumină, pentru că este ultrasonic.

Telefonul este disponibil în culorile Ceramic White și Ceramic Black, pentru un finisaj premium.

Galaxy S10 vine cu o cameră foto îmbunătățită, atât pentru portret cât și pentru panoramare. Telefonul are cameră triplă pe spate, cu un senzor ultra-wide, care are un unghi de 123 grade.

ora 21.00

Este prezentat primul smartphone pliabil de la Samsung - Galaxy Fold. Este un telefon care se transformă în tabletă.

Telefonul are o balama aproape invizibilă și va fi disponibil în culorile argintiu, verde, negru și albastru. Poate fi personalizată și culoarea balamalei.

Este un dispozitiv de lux, cu două ecrane. Când este pliat poate fi ținut ușor în palmă, ca orice telefon. Dacă vrei un ecran mai mare, atunci se deschide și devine o tabletă. De asemenea, ecranul oferă funcții multitasking.

Telefonul are un ecran de 7,3 inci când este desfășurat și de numai 4,6 inci când ecranul este închis. Prețul va porni de la 1.980 de euro și va fi disponibil de pe 26 aprilie.

Telefonul are procesor construit pe noua tehnologie de 7nm, vine cu 12GB de RAM și 512GB spațiu de stocare. Bateria este de 4.380mAh, din două celule, iar telefonul are în total 6 camere foto.


Update 18 februarie

Site-ul oficial Samsung din Franța a confirmat numele pe care le vor primi noile modele din gama Galaxy S10. Astfel, vom vedea în curând prezentarea oficială a telefoanelor Galaxy S10, S10+ și S10e.

Deocamdată nu există informații despre modelul premium, cu tehnologie 5G. Acesta va fi lansat probabil mai târziu.

Pe site nu apare listat nici modelul pliabil de smartphone, dar asta deoarece el face parte dintr-o altă gamă de telefoane și va fi prezentat separat.

De asemenea, Samsung a publicat trei noi teasere video din noile modele din gama Galaxy. Primul clip arată senzorul de amprentă integrat în ecran și noul display fără decupaj.


Al doilea filmuleț prezintă camera de selfie, care poate filma la rezoluție 4K, va avea 10MP și stabilizare optică a imaginii.


Ultimul teaser prezintă bateria foarte bună a telefoanelor, dar și sistemul de încărcare wireless și încărcarea reverse wireless, prin care telefoanele pot încărca alte dispozitive.