Producătorul chinez a decis să amâne din nou lansarea modelului Mate X, care a fost prezentat în luna februarie și ar fi trebuit să devină disponibil începând cu luna iunie a acestui an, la un preț de aproximativ 2.600 euro.

În urma problemelor care au apărut cu telefonul pliabil de la Samsung, Galaxy Fold, Huawei a decis să amâne lansarea pentru a face noi teste și câteva modificări de design, astfel încât să se asigure că nu vor fi incidente și cu acest gadget.

La toate acestea se adaugă și situația incertă a companiei, ca urmare a războiului comercial cu Statele Unite. Licența pentru Android a producătorului ar urma să expire luna aceasta și încă nu este sigur dacă va fi prelungită și pentru cât timp.

Astfel, lansarea a fost amânată inițial pentru luna septembrie, dar acum vorbim deja despre a doua amânare, noul termen anunțat fiind luna noiembrie.

Între timp, au apărut imagini oficiale cu telefonul pliabil, publicate pe TENAA, agenția chineză de certificare în comunicații. 

Putem observa câteva mici schimbări față de versiunea prezentată inițial: butonul power arată diferit, iar alături de modulul foto triplu apare și un senzor ToF.

Huawei Mate X va avea ecran OLED de 8 inci, un ecran secundar de 6,6 inci, processor Kirin 980, patru camere foto, baterie de 4.400 mAh, 6GB/8GB/12GB RAM și 128GB/256GB/512GB spațiu de stocare.

Sursa foto: TENAA/Phone Arena